MONTAGE

Dak zonnepaneel
zonnepaneel

AMONTAGE ZONNEPANEEL

Een kwalitatieve montage van zonnepanelen zal een grote impact hebben op de levensduur en werking van uw installatie. Hoe de montage van zonnepanelen tot stand komt en welke verschillende mogelijkheden er bestaan vind je terug in dit artikel.

Dankzij scherp verlaagde prijzen en het verbeterde rendement zijn zonnepanelen nog steeds een slimme investering. Vraag nu een vrijblijvende offerte aan via onze online offerteservice en kom te weten hoe snel je jouw investering kan terugverdienen!

Montagesystemen

Op een hellend dak

In dit geval wordt het zonnepaneel bovenop de bestaande dakbedekking gemonteerd. De panelen kunnen evenwijdig met het dakvlak of onder een bepaalde hoek geplaatst worden in functie van de gewenste oriëntatie en helling. Vaak kiest men voor een evenwijdige plaatsing met de dakbedekking zodat de installatie ook esthetisch mooi weggewerkt zit.

In het dak

Als het zonnepaneel in het dak gemonteerd wordt, wordt de bestaande dakbedekking weggenomen en vervangen door het zonnepaneel. Bij deze techniek is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan de dichting.

Op een plat dak

Bij de montage van een zonnepaneel op een plat dak wordt het paneel eerst gemonteerd op steunen en dan los op het plat dak geplaatst. Er is in dit geval extra ballast nodig om ervoor te zorgen dat de panelen niet wegwaaien. Die extra ballast moet zo’n 80 à 100 kg per vierkante meter paneel zijn. Daarom is het belangrijk om te controleren of de draagkracht van het dak volstaat.

Open veld

In dit geval wordt het zonnepaneel geplaatst op een onderconstructie op de begane grond. De verankering gebeurt door heipalen of betonblokken. Heb je een grote tuin, dan is dit type installatie zeker een aanrader!

KAN IK MIJN ZONNEPANEEL ZELF INSTALLEREN?

Als je handig bent, kan je kiezen om je zonnepaneel zelf te installeren, toch is het meestal de beste keuze om het te laten installeren door mensen die goed weten wat ze doen en ook opgeleid zijn om het te doen. De montage van een zonnepaneel is namelijk een delicaat karweitje dat met de nodige voorzichtigheid moet gebeuren. Professionals zorgen er dan voor dat je zonnepaneel veilig gemonteerd wordt op de meest optimale plaats.

De keuze om het zonnepaneel zelf te installeren of om het te laten installeren is niet altijd je eigen keuze. Gevorderde klussers mogen een zonnepaneel enkel zelf installeren als het maximale elektrische vermogen dat het zonnepaneel kan leveren niet meer is dan 600 wattpiek. Als je een systeem hebt met een grotere opbrengst ben je wettelijk verplicht om een erkende installateur in te schakelen. Dat is zo omdat grotere systemen soms ook verzwaring van het dak vragen.De duur en complexiteit van de montage van je zonnepaneel is vanzelfsprekend afhankelijk van het soort zonnepaneel dat je besluit te installeren.

Als je besluit een professionele installateur onder de arm te nemen vermijd je alleszins niet alleen problemen tijdens de montage, maar ook problemen die eventueel in de toekomst naar boven zouden kunnen komen. Neem daarom contact op Met Bobbysolar Groep.

zonnepaneel

VRAAG HIER GRATIS OFFERTES AAN VOOR ZONNEPANELEN

Zonnepanelen zijn een slimme investering die meer opbrengen dan je spaarboekje. Om zeker te zijn van een correcte installatie, werking en kostprijs, doe je er goed aan offertes aan te vragen bij erkende installateurs. Maak nu gebruik van onderstaand formulier en ontvang gratis en vrijblijvend voorstellen op maat van erkende zonnepanelen installateurs.